abonneren
article
Nieuws

'Techniekfestival voor scholieren en studenten in de Onderzeebootloods'

In de Onderzeebootloods op RDM Rotterdam vindt op donderdag 23 februari het techniekfestival TEchxWorld plaats. Met het festival willen brancheorganisaties en Rotterdamse onderwijsinstellingen scholieren en studenten enthousiast maken voor een loopbaan in de techniek, technologie of ict. Dit meldt Cobouw via de Nationale Onderwijsgids.

Diverse brancheorganisaties zoals de Koninklijke Metaalunie, Uneto-VNI en FME steken samen met gemeente Rotterdam en onderwijsinstellingen als Techniekcollege Rotterdam en Hogeschool Rotterdam de handen uit de mouwen. Het tekort aan bèta's moeten worden teruggedrongen, vinden de organisaties, en daar moet dit festival een bijdrage aan leveren.

Het festival richt zich zowel op bovenbouwleerlingen van de middelbare school als studenten van het mbo, hbo en de universiteit. Het festival is ingedeeld in acht werelden van techniek: energie, lifestyle, voeding, mobiliteit, gezondheid, natuur, (smart) industrie en veiligheid. Binnen elke 'wereld' laten bedrijven zien wat het vak te bieden heeft. Door presentaties van de nieuwste technische ontwikkelingen en opdrachten en activiteiten om zelf uit te voeren kunnen jongeren zich oriënteren op de verschillende mogelijkheden en carrièrekansen binnen de techniek.

Voor klassen in de bovenbouw voortgezet onderwijs en het mbo is er een speciaal scholenprogramma. Leerlingen gaan aan de slag met opdrachten bij de bedrijven die op het festival aanwezig zijn.  Het programma duurt ongeveer een uur. Na dat uur zijn de leerlingen vrij om zelf deel te nemen aan de activiteiten of om bijvoorbeeld nog eens te informeren naar een stageplaats. De toegang tot het festival is gratis, meer informatie op www.techxworld.nl.

blog comments powered by Disqus