abonneren
article
Columns

“Mijn kind blijft zitten door de smartphone”

Het was op de 16e verjaardag van mijn zoon. Bij binnenkomst kwam meteen een vader naast me zitten: “Jij weet toch alles van jongeren en media? Mijn kind blijft namelijk zitten! En dat komt door de smartphone!” De man werd rood. Uit zijn verhaal bleek dat zijn kind, ook een jongen van 16, de hele tijd maar zat te appen, te skypen en te facebooken: “Geen mentaliteit!”, klaagde de man. Zijn vrouw riep door de visite heen dat er geen land mee te bezeilen was: “Dat is nu eenmaal de jeugd van tegenwoordig.” Ik ben het met haar eens, ik heb namelijk ook zo’n kind. Die gamet ook liever dan dat hij zijn huiswerk maakt.

School is saai
Zelf had ik ook geen mentaliteit op school. Tweemaal blijven zitten! Tijdens presentaties wijt ik dit voor de grap aan: vinyl. Als scholier draaide ik namelijk veel plaatjes, té veel plaatjes! Dat heeft mijn hele mentaliteit aangetast… zeiden mijn ouders. Er waren geen smartphones, geen whatsapps, geen facebooks, geen skypes. Volgens mij heeft het namelijk niets te maken met media, maar met afleiding en verleiding. School wint het niet van hobby’s. School is saai.

Wegwezen: vakkenvullen
Wat te doen? Ik geloof steeds meer in: natuurlijk verloop. Laat die zonen en dochters toch appen! Gun ze hun eigen builen. De school van de jongen blijkt het te snappen; superstreng beleid! Te weinig inzet, te veel onvoldoendes, te weinig voortgang na maanden studiebegeleiding? Dan wegwezen. Bye!
Lekker aan het werk als tiener; van vakkenvullen tot bollen pellen. Heeft nog nooit iemand kwaad gedaan.

Succes ouders van Nederland!

www.mediaenmaatschappij.nl
www.nomc.nl [Nationale Opleiding MediaCoach]

blog comments powered by Disqus