abonneren

Bedrijvengids

Welkom in de online bedrijvengids van IPON.

De bedrijvengids bevat de gegevens van ruim 450 bedrijven, die actief zijn in het onderwijsveld. Alle bedrijven zijn gecategoriseerd met bedrijfsnaam, adres, telefoonnummer en website. Deze standaardvermelding is gratis. Extra opvallen is mogelijk door een abonnement te nemen op een profielpagina.

Indien jouw bedrijf nog ontbreekt, klik dan hier om deze aan te melden.
Naar de website

Plan-It-All

Gildstraat 92, 3572 ES, Utrecht

Ouderbetrokkenheid vergroten door het verspreiden van middelen voor betere en slimmere communicatie. Met minder inspanning voor organisaties meer structuur bieden in de communicatie met ouders. Door deze structuur de ouders volledig en gericht informeren EN meer betrekken bij de activiteiten in de klas en op de school, elftal en sportvereniging enz.

Naar de website

Aura Software BV

Arnhemseweg 6, 3817 CH, Amersfoort

Aura Software maakt al sinds 1991 software voor bibliotheken, mediatheken, openleercentra en documentatiecentra. Aura is een programma waarmee u uw collectie boeken, cd's, video's en andere media eenvoudig en professioneel kunt beheren.

Naar de website

Webskoel B.V.

Torenallee 36-28, 5617 BD, Eindhoven

OpenEdu maakt online leren toegankelijk voor bedrijven en onderwijsinstellingen. Dat doen we sinds 2008 met ons online leerplatform, samengesteld uit verschillende open source e-learning producten. We nemen organisaties de IT uit handen en bieden ons volledig op de cloud gebaseerd productpakket aan volgens het Software as a Service (SaaS) principe. Maak, deel en leer in ons leermanagementsysteem Moodle, door ons verrijkt met een e-portfolio, virtueel klaslokaal en volledige Google Apps integratie. Blijf overal verbonden via de cloud en geniet van onzichtbare IT die gewoon werkt.

Naar de website

CSS Breda

stadionstraat 20, 4815 NG, Breda

CSS Breda is een Leertechnologie & Trainingsbureau. Wij helpen bedrijven en organisaties leertechnologie op een innovatieve wijze in te zetten om leren & werken aansprekender en effectiever te maken. CSS Breda is er voor wie wil dat leertrajecten & ICT renderen, waar didactische groei mogelijk is zonder afbreuk van de kwaliteit van het leertraject. We realiseren dit door: • Een aansprekende opvatting over Werkplekleren met leertechnologie • De beschikbaarheid van het Social Learning Platform; de verzameling van al onze leertechnologie • De User Academy • Professionele trainers en adviseurs

Naar de website

SchoolMaster BV

St. Jacobstraat 28, 8911 HV, Leeuwarden

SchoolMaster is de absolute marktleider in educatieve en gebruiksvriendelijke software voor het voortgezet onderwijs en is succesvol actief in het beroeps- en volwassenenonderwijs en het primair onderwijs. SchoolMaster staat voor ‘Meester van de School’. Deze naam geeft aan hoe dicht wij bij de scholen staan. Ons belangrijkste product is het pakket Magister dat in het Latijn schoolmeester betekent. SchoolMaster bestaat sinds oktober 2001. In de afgelopen jaren is onze organisatie uitgegroeid tot een bedrijf waar meer dan 500 scholen met hun docenten en leerlingen dagelijks gebruik van maken. SchoolMaster is gevestigd in Leeuwarden en heeft inmiddels meer dan 75 medewerkers.

Naar de website

Stichting VO-content

St. Jacobstraat 430-440, 3511 BT, Utrecht

Stichting VO-content zorgt namens de scholen in het voorgezet onderwijs dat uitgevers Stercollecties ontwikkelen, onderhouden en actualiseren. Stercollecties zijn open digitale leerlijnen van actueel, multimediaal en leerlinggericht materiaal. Elke school kan de Stercollecties flexibel inzetten en gebruiken op elke computer, laptop of tablet, plaatsen in de elo en invoeren in kleine stappen.

Naar de website

Lezen, Leren, Delen

Weerdskampweg 13-15 , 5222 BA, 's-Hertogenbosch

LezenLerenDelen volgt de vaardigheden die nodig zijn voor het goed kunnen functioneren in de 21ste eeuw. Bijzondere aandacht gaat uit naar het ontstaan van een geheel nieuwe set aan competenties met betrekkking tot digitale geletterdheid.

Naar de website

Uitgeverij Deviant

Krommestraat 70, 3811 CD, Amersfoort

Uitgeverij Deviant is een educatieve uitgeverij die methodes burgerschap, Engels, Nederlands en rekenen ontwikkelt voor het mbo, vo en praktijkonderwijs. De methodes van Uitgeverij Deviant sluiten uitstekend aan bij de verschillende doelgroepen en niveaus binnen deze onderwijssoorten. Uitgeverij Deviant gaat ervan uit dat een combinatie van boeken en digitale leermiddelen het hoogste rendement oplevert. Daarom ontwikkelt Uitgeverij Deviant naast boeken ook zelf digitale leermiddelen, zoals online oefen- en toetsprogramma’s, niveautesten en serious games.

Naar de website

Muiswerk Educatief

J.A. van Seumerenlaan 5-7, 1422 XS, Uithoorn

Muiswerk Educatief is ontwikkelaar en uitgever van slimme computerprogramma’s voor het onderwijs. Inmiddels gebruiken ruim 2800 scholen en instellingen Muiswerkprogramma's, van de kleuterschool tot aan het hbo en van penitentiaire inrichtingen tot aan de politie-academie.

Naar de website

Instruct Educatieve Uitgeverij

Denemarkenweg 14, 2410 AA, Bodegraven

Instruct Educatieve Uitgeverij heeft meer dan 20 jaar ervaring met het ontwikkelen van lesmateriaal voor Basisonderwijs, Voortgezet Onderwijs, MBO en opleidingsinstituten. Betrokken en enthousiaste werknemers van Instruct ontwikkelen de producten in nauwe samenwerking met docenten. Daarbij worden de producten regelmatig aangepast en verbeterd om een optimale bijdrage te kunnen leveren aan het onderwijs.

Naar de website

I Hate Statistics

Elisabeth Wolffstraat 86HS, 1053TX, Amsterdam

Leer statistiek door het spelen van een spel! Het richt zich op motivatie, interactie en conceptueel begrip van statistiek. Beschikbaar online op laptops, iPads en mobiele telefoons. Dit is hopelijk de laatste keer dat je zei: I Hate Statistics!

Naar de website

Royal Jongbloed

Marktweg 73A, 8444 AB, Heerenveen

one2count is een serious game voor het MBO. Met deze game is het leuk om rekenvaardigheden bij te spijkeren of op peil te houden. Spelen en rekenen lopen op een uitdagende manier door elkaar. Spelen met cijfers, dus!

Naar de website

Klankie

Boeierstraat 3, 1335 SP, Almere

Klankie is een uniek gepatenteerd leermiddel voor het taalonderwijs. Op school leren kinderen lezen en schrijven met klanken. Het woord SCHAAP bestaat bijvoorbeeld uit de losse klanken SCH-AA-P. Klanken vormen de kern bij het leren van taal. Daarom staan klanken centraal bij Klankie. Klankie bestaat uit een softwareprogramma en een speciaal computertoetsenbord. Alle klanken staan op een aparte toets op het Klankie toetsenbord en worden direct fonetisch uitgesproken. Met de klanken kunnen kinderen woorden maken. Klankie herkent de ingetypte woorden, spreekt ze uit en ondersteunt ze met prachtige foto’s. Door deze unieke combinatie leren kinderen spelenderwijs de Nederlandse taal.

Naar de website

Social Media Wijs

Donauweg 10, 1043 AJ, Amsterdam

Social Media Wijs geeft trainingen op het gebied van sociale media voor kinderen, jongeren en hun leerkrachten en ouders.

Naar de website

Uitgeverij Thieme Meulenhoff

Smallepad 30, 3811 MG , Amersfoort

ThiemeMeulenhoff is dé educatieve mediaspecialist en levert educatieve oplossingen voor het Primair Onderwijs, het Voortgezet Onderwijs, Beroepsonderwijs en Hoger Onderwijs. Deze oplossingen worden ontwikkeld in nauwe samenwerking met de onderwijsmarkt en dragen bij aan verbeterde leeropbrengsten en individuele talentontwikkeling. Samen met docenten haalt ThiemeMeulenhoff het beste uit élke leerling.

Naar de website

Mijn Speellokaal

Hofmark 143, 1355 HL , Almere

Met Mijn Speellokaal oefenen uw leerlingen zelfstandig met o.a. rekenen, taal, lezen, geschiedenis en aardrijkskunde. En niet alleen op school, maar ook thuis kunnen ze aan de gang. Want Mijn Speellokaal werkt online. U kunt zelf bepalen welke spellen er door welke leerlingen kunnen worden gespeeld. Het ingebouwde leerlingvolgsysteem houdt de prestaties van uw leerlingen in een overzichtelijk schema bij. Elke leerling kan op zijn of haar eigen niveau oefenen. Daarnaast kunnen leerlingen educatieve spellen spelen om hun kennis uit te breiden. Op het gebied van spelling biedt Mijn Speellokaal een compleet oefenprogramma met alle bekende spellingafspraken aan. Het is echter ook mogelijk om woordenlijsten vanuit de eigen methode in te voeren en de kinderen daarmee te laten oefenen. Dit kan in de meeste Nederlandse en Engelse spellingspellen.

Naar de website

Sie-onderwijs

Simonsstate 2, 6716 PG, Ede

SIE Onderwijs helpt stichtingen en scholen bij het realiseren van toekomst bestendig onderwijs. Wij bieden primair onderwijs dat goed aansluit op de maatschappij waarin de kinderen van nu, in de toekomst gaan functioneren. Wij streven naar een natuurlijke samenwerking. Centraal staan kind, ouders en docent.

Naar de website

PlayFit

Rachelsmolen 1, 5612 MA, Eindhoven

We zijn één van de grootste hoger onderwijsinstellingen van Nederland met een onderwijsaanbod in bijna alle sectoren. Er zijn 29 instituten en die verzorgen ruim 100 bacheloropleidingen in de varianten voltijd, deeltijd, duaal en in-service. Daarnaast bieden we 24 mastervarianten en 11 Associate degrees aan. Ook hebben we een gevarieerd aanbod aan cursussen en trainingen die vooral in Zuid-Nederland gegeven worden. Naast onderwijs legt Fontys zich met 34 lectoraten toe op onderzoek, kennisinnovatie en contractactiviteiten.